Onderdeel van het project AMbition. Deze publicatie is tot stand gekomen door een onderzoek naar 3D-metaalprinten van 2019 tot 2021. Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers, docenten en studenten van Hogeschool Windesheim in samenwerking met bedrijven. Binnen dit project is ook onderzoek gedaan vanuit een bedrijfskundig perspectief waarbij de volgende drie onderwerpen zijn onderzocht:
• Verandermanagement binnen bedrijven om 3D-metaalprinten mogelijk te maken
• De toegevoegde waarde van de verschillende 3D-metaalprinttechnieken
Similar Posts
BIZ1 3D Metaal printen 2015 – 2017
Het onderzoek naar 3D-metaalprinten onthult ontwerprichtlijnen en economische overwegingen, waaronder kosten en milieu-impact. Belangrijke resultaten zijn een selectietool voor de meerwaarde…
3D geprinte grijper voor folies
Coen Bokslag studeert bij Fontys Hogescholen af op een ontwerp voor een 3D geprinte grijper voor een hightech machine. Hoewel de…
AM Design Paradigm – 3D Print magazine
Dit is mijn eerste column in 3D Print magazine. Franc is verder gegaan waarmee ik een jaar of vijf terug ben…
Selection method for WAAM
Het onderzoek richt zich op verbetering van acquisitieprocessen voor Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM), een veelbelovende 3D-printtechniek. WAAM, gezien als een…
Newsletter october 2023
Read the first SPRONG newsletter from IAMM from October 2023. The topic of this newsletter is the Inherent Strain Method.
Killer-applicatie gaat AM vliegwiel in beweging krijgen – 3D Print magazine
3D metaalprinten is, afgezien van enkele niche markten, nog steeds een belofte voor veel toeleveranciers. Waarom staan er zo weinig AM-systemen?…