Onderdeel van het project AMbition. Deze publicatie is tot stand gekomen door een onderzoek naar 3D-metaalprinten van 2019 tot 2021. Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers, docenten en studenten van Hogeschool Windesheim in samenwerking met bedrijven. Binnen dit project is ook onderzoek gedaan vanuit een bedrijfskundig perspectief waarbij de volgende drie onderwerpen zijn onderzocht:
• Verandermanagement binnen bedrijven om 3D-metaalprinten mogelijk te maken
• De toegevoegde waarde van de verschillende 3D-metaalprinttechnieken
Vergelijkbare berichten
Verkenning van 3D-metaalprinttechnologie : selective laser melting
3D-metaalprinten is een relatief nieuwe Additive Manufacturing (AM) technologie die grote kansen biedt voor de maakindustrie. De investeringsdrempel is voor de…
Selection method for WAAM
Het onderzoek richt zich op verbetering van acquisitieprocessen voor Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM), een veelbelovende 3D-printtechniek. WAAM, gezien als een…
Nieuwsbrief oktober 2023
Lees hier de eerste SPRONG nieuwsbrief van IAMM van oktober 2023. Het onderwerp van deze nieuwsbrief is inherent strain method.
3D geprinte grijper voor folies
Coen Bokslag studeert bij Fontys Hogescholen af op een ontwerp voor een 3D geprinte grijper voor een hightech machine. Hoewel de…
Ontmoet het IAMM
Dit jaar is het IAMM natuurlijk weer op verschillende beurzen te vinden. Zie hieronder de lijst van evenementen waar je ons kunt treffen bij onze stand!
BIZ2 3D Metaal printen
Samen met vijf regionale partners (Thales, Z-tech, AWL, PM-Aerotec en Aeronamic) wordt onderzoek gedaan naar 3D-metaalprinten. Bedrijven leveren concrete cases aan,…