In het kader van de Precisiebeurs een artikel over de inherente spanningsmethode zoals die wordt toegepast bij de digitale representatie van het LPBF proces in Siemens NX Additive Manufacturing, bedoeld om voor meer grip met betrekking tot eventuele afwijkingen.
Vergelijkbare berichten
AMBITION Deel 1: Business Case : hoe Nederlandse bedrijven gebruik maken van 3D-metaalprinten
Onderdeel van het project AMbition. Deze publicatie is tot stand gekomen door een onderzoeknaar 3D-metaalprinten van 2019 tot 2021. Dit onderzoek…
AM Design Paradigm – 3D Print magazine
Dit is mijn eerste column in 3D Print magazine. Franc is verder gegaan waarmee ik een jaar of vijf terug ben…
AM vergt toch echt een andere manier van werken
Studenten van Fontys Engineering hebben in hun minor Smart Product Development with Additive Manufacturing onderzocht of je een hydraulisch auto-onderdeel kunt…
AMBITION Deel 2: Optimaliseren van het printproces en de producten voor Laser Powder Bed Fusion
Onderdeel van het project AMbition. Binnen dit project is onderzoek gedaan naar het optimaliseren van het printproces en de geprinte producten….
BIZ2 3D Metaal printen
Samen met vijf regionale partners (Thales, Z-tech, AWL, PM-Aerotec en Aeronamic) wordt onderzoek gedaan naar 3D-metaalprinten. Bedrijven leveren concrete cases aan,…
BIZ1 3D Metaal printen 2015 – 2017
Het onderzoek naar 3D-metaalprinten onthult ontwerprichtlijnen en economische overwegingen, waaronder kosten en milieu-impact. Belangrijke resultaten zijn een selectietool voor de meerwaarde…