In het kader van de Precisiebeurs een artikel over de inherente spanningsmethode zoals die wordt toegepast bij de digitale representatie van het LPBF proces in Siemens NX Additive Manufacturing, bedoeld om voor meer grip met betrekking tot eventuele afwijkingen.
Vergelijkbare berichten

Ken de beperkingen van 3D metaalprinten
De simplistische uitleg van 3D printen in mainstream media zorgt voor overdreven verwachtingen en dito teleurstellingen. Ook bij metaalprinten. De mogelijkheden…

BIZ1 3D Metaal printen 2015 – 2017
Het onderzoek naar 3D-metaalprinten onthult ontwerprichtlijnen en economische overwegingen, waaronder kosten en milieu-impact. Belangrijke resultaten zijn een selectietool voor de meerwaarde…

Verkenning van 3D-metaalprinttechnologie : selective laser melting
3D-metaalprinten is een relatief nieuwe Additive Manufacturing (AM) technologie die grote kansen biedt voor de maakindustrie. De investeringsdrempel is voor de…

Nieuwsbrief IAMM 03: Stable and Adjustable Mechanisms for Optical Instruments and Implants
Dit is de nieuwsbrief van IAMM waarmee binnen het consortium kennis en nieuws gedeeld wordt. In deze editie komt een samenwerking…

AMBITION Deel 2: Optimaliseren van het printproces en de producten voor Laser Powder Bed Fusion
Onderdeel van het project AMbition. Binnen dit project is onderzoek gedaan naar het optimaliseren van het printproces en de geprinte producten….

Nieuwsbrief oktober 2023
Lees hier de eerste SPRONG nieuwsbrief van IAMM van oktober 2023. Het onderwerp van deze nieuwsbrief is inherent strain method.